Skjern Bank - vi er lige i Bramming Antenneforeningen Vejen - topannonce

For tredje gang bydes der i dag til fest i Jels - Jelsfest.

Det er endnu en gang Martin Knude, der har trukket i snorene til sin private festival med masser af musik på programmet.

 

(læs videre under annoncen)

Leo Christensen - må jeg købe din bil

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Der blev lagt ud hjemme i hans private have i 2020, og Jels-festen er stadig et privat arrangement, men sikkert ikke så længe.

- Vi arbejder på at lave det til en åben fest næste år, fortæller Martin Knude, da migogvejen lørdag eftermiddag kigger forbi arrangementet ved Valhal.

Intet kommer dog af sig selv, og der arbejdes på at skaffe sponsorer for omkring 100.000 kroner for at komme i mål næste år.

I dagens arrangement, der kører til klokken 02 i nat, er det inviterede gæster.

- 365 inviterede gæster og bands har meldt sig til i år, fortsætter Martin Knude let genkendelig i sin mange-farvede jakke.

Han glæder sig over at have fået Jelsfesten op at stå i kølvandet på den krakkede Festivalhal. Her satser han ikke på at tjene penge.

- Giver det overskud, skal det være med til at få en offentlig fest op at stå næste år, noterer Martin Knude, der ligesom gæsterne glæder sig over musikken, omgivelserne og forholdene ved Valhal.

(Fotos: migogvejen©)

 

jelsfest 22 02jelsfest 22 03jelsfest 22 04jelsfest 22 05

 

Det var ikke just sommertemperaturer, der prægede fredag aften.

At der også kom lidt regn, er så en anden ting.

 

(læs videre under annoncen)

Midtgaard & Thomsen

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Det forhindrede dog ikke mange mennesker i at kigge forbi, da der endnu en gang blev budt velkommen til Rødding by night.

Mange kom lige fra starten for at nyde aftensmaden i enten teltet, hvor brandværnet bød på stegt gris, eller på hotellet.

Rundt i byen var der forskellige tilbud og muligheder, og der var rig lejlighed til at hilse på venner og bekendte.

Bag arrangementet stod Rødding Erhvervsforening.

(Fotos: migogvejen©)

 

rødding by night 22 02rødding by night 22 01rødding by night 22 03rødding by night 22 04rødding by night 22 05rødding by night 22 06rødding by night 22 08rødding by night 22 09

 

Så er der gjort klar til årets open by night i Rødding, og meldingen er klar.

- Vi glæder os til en dejlig sommeraften i Rødding for hele familien på fredag 5. august, hvor bymidten afspærres til årets Open By Night, lyder det fra Lars Klinge Stenger, formand for Rødding Erhvervsforening.

 

(læs videre under annoncen)

BKV - events

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Butikker, erhvervsdrivende og foreninger er igen klar til at danne rammen om en hyggelig aften, som for mange er blevet en fast tilbagevendende tradition.

- Vi hører især om flere og flere unge, som bruger aftenen som en anledning til at tage til Rødding for at mødes med gode venner. Det er rigtig positivt, lyder det videre.

Som noget nyt har erhvervsforeningen tilbudt, at interesserede kan leje en af boderne fra Torvedagene.

Der vil fredag aften være gode tilbud og forskellige aktiviteter for børnene - bl.a. ansigtsmaling og togture.

Aftenen byder også på livemusik.

Rødding skal selvfølgelig ikke snydes for en stor og sjov fest med god mad og musik – på fredag i helt nye rammer.

- Det er ikke muligt at afholde »æ brandfest« på brandstationen i år, og derfor er Rødding Frivillige Brandværn og Frøs Sparekasse gået sammen om at holde en fest på Enghaveplads, hvor Sparekassen har sponsoreret det store telt. I fællesskab har de vægtet højt, at flere lokale kræfter bliver bundet sammen, lyder det videre fra Lars Klinge Stenger.

- Vi håber på at få mange besøgende og stor lokal opbakning, lyder det fra formanden.

(Arkivfoto: migogvejen©)

 

Der er nu givet kommunalt tilsagn om støtte til at skifte det ujævne underlag på multibanen i Øster Lindet ud.

 

(læs videre under annoncen)

Danny's Multiservice

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Folkeoplysningsudvalget har besluttet at bevilge 40.000 kroner til projektet.

- Den eksisterende belægning består af gummifliser, der med tiden er begyndt at bule op i alle kanter og samlinger. At benytte banen er således i dag forbundet med for stor risiko for at snuble og komme til skade. Af samme grund er deres brugere ophørt med at bruge den, lød det i ansøgningen til kommunen.

Øster Lindet IF har fået forskellige tilbud til udskiftningen på 79.500 og 127.700 kroner, hvortil frivillige selv skal gøre klar til den nye belægning.

(Foto: migogvejen©)

 

migogvejen har tidligere skrevet om den ujævne bane:

https://migogvejen.dk/rodding/7081-banen-er-ujaevn

 

Lørdagens traktortræk i Sdr. Hygum blev et trækplaster.

Besøgstallet er nu gjort op.

- Med ca. 6500 personer igennem indgangen så kan vi vidst roligt kalde det en kæmpe succes, skriver powerpull.nu på sin Facebook-side.

Tilstrømningen kunne også mærkes i byen, hvor der i flere timer var kø for at komme ned på »trækpladsen«.

Og arrangørerne er klar igen næste år. Lørdag 22. juli vil der igen blive trukket og sendt sorte røgskyer op til publikums store fornøjelse.

(Foto: migogvejen©)

IdeCentret - Casper på maling

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Padel-sporten er blevet utrolig populær, og en ny bane er på vej.

I hvert fald har LAG Vejen-Billund ifølge en pressemeddelelse givet tilsagn om en støtte på 200.000 for en fortsat udvikling.

- Lintrup Aktivitetscenter arbejder på udvikling af centret og Lintrup, og med dette projekt vil de forbedre de basale servicefaciliteter yderligere for såvel områdets beboere som turister, der besøger området, lyder det i pressemeddelelsen.

(Genrefoto: migogvejen©)

Park Rock - 2022

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

- Prøv at se et blomsterhav i Skudstrup.

Sådan lød det fra en læser i en henvendelse til migogvejen.

 

(læs videre under annoncen)

Kvickly - 150 år

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Det viser sig at være Gudrun og Andreas Schøning, der har omdannet en 900 kvadratmeter stor mark til dette blomsterhav.

- Det er en mark på 30 x 30 meter, hvor der senest var græs, men området er svært at komme til med f.eks. mejetærsker, så derfor har vi plantet blomsterne i stedet, fortæller Andreas Schøning til migogvejen.

Parret har tidligere drevet Dahlgaard på den modsatte side af marken. En gård, der var i slægtens eje i mere end 300 år.

Gudrun og Andreas Schøning glæder sig over, at forbipasserende nyder synet af de mange blomster, og frøene bliver liggende, så der også kommer et blomsterhav næste år.

(Fotos: migogvejen©)

 

blomster 22 02

 

 

Folk er strømmet til Sdr. Hygum i dag.

Efter corona-nedlukningen var der igen tid til at komme ud og se røg, stejlende traktorer og traktortræk på højt plan.

Dertil kom det sociale aspekt - hyggen - og vejret er perfekt til at se masser af traktortræk af både almindelige og specialbyggede traktorer.

Powerpull er populært for folk i alle aldre.

(Fotos: migogvejen©)

 

(se mere under annoncen)

Midtgaard & Thomsen

(tryk på annoncen og se mere)

 

traktortræk 22 03traktortræk 22 04traktortræk 22 05traktortræk 22 06traktortræk 22 07traktortræk 22 08traktortræk 22 10traktortræk 22 02traktortræk 22 01

 

 

 

Sent søndag aften blev der sat punktum for den 46. udgave af Jels Vikingespil – og det var til stående ovationer fra publikum.

I løbet af de sidste små tre uger har 16.209 tilskuere set forestillingen om Danemordet.

 

Efter sidste års forestilling, som blev afholdt i skyggen af corona-pandemien, med diverse restriktioner til følge, så var Jels-vikingerne spændte på, hvordan årets forestilling, Danemordet, ville blive modtaget.

- Heldigvis så er næsten alt forløbet efter planen, lyder det i en pressemeddelelse.

- Vi har været spændte på, hvordan det ville gå i år, da det jo er første år efter pandemien, uden restriktioner, som har vendt op og ned på mange ting. Ville vores trofaste gæster stadig bakke op og besøge os. Kunne vi finde de frivillige, som vi skulle bruge? Det var blot nogle af de bekymringer, vi har siddet med, men som vi ikke må negligere, fortæller Janus Harloff Lynggaard, formand for Jels Vikingespil.

De fleste bekymringer blev gjort til skamme, selvom besøgstallet ikke det samme som i årene før pandemien.

- Med til den betragtning skal der så også lægges, at Jels-vikingerne efter tilbagemeldinger fra sidste års gæster har valgt at fortsætte med den afstandsrestriktion, som man blev tvunget til at indføre sidste år. Derfor er antallet af tilskuerpladser reduceret med ca. 20 procent til årets forestilling.

- Når vi får så mange positive tilbagemeldinger fra publikum på, at det var dejligt med ekstra plads, så er vi selvfølgelig nødt til at lytte til det, så derfor var det ikke en svær beslutning af tage, forklarer Janus Harloff Lynggaard.

- Vi håber rigtig meget på at kunne byde publikum velkommen på nogle helt nye tilskuerrækker til næste års forestilling og naturligvis også til VM i maraton kano og kajak til næste efterår, hvor friluftsteateret jo skal danne stævnecentrum. Men det er ikke noget, vi selv kan stå med hverken økonomisk eller organisatorisk, men mon ikke vi kan komme i mål via vores gode samarbejde med Vejen Kommune, lyder det fra Viking-formanden.

Uanset om drømmen om nye tilskuerpladser bliver opfyldt eller ej, så kan gæsterne også næste år forvente masser af kærlighed, dramatik, og kampe på liv og død på friluftsscenen i Jels, når vikingerne åbner dørene til forestillingen, »Den Sidste Viking«.

(Foto: migogvejen©)

 

 

 Den sønderjyske Pigegarde er nu gået på sommerferie.

Det sker efter en weekend med udrykninger både lørdag og søndag.

 

(læs videre under annoncen)

MCSyd

(tryk på annoncen og se mere)

 

 

Lørdag gik de i front for optoget i forbindelse med Dansk Veteran Traktor Klubs træf i Brørup og spillede en lille koncert på markedspladsen.

Søndag var de til Tour de France i Ødsted.

Her var pigerne inviteret til at gå på noget af strækningen og spille for de mange fremmødte. Der blev undervejs også spillet to kortere stillestående koncerter.

Efterfølgende ventede pigerne glade, heppende og forventningsfulde på både reklamekaravanen og selvfølgelig rytterne.

Nu gælder det ferien inden nye arrangementer i august.

(Fotos: Susanne Lundbye Bekke)

 

den sønderjyske pigegarde pr 22 11den sønderjyske pigegarde pr 22 12den sønderjyske pigegarde pr 22 13den sønderjyske pigegarde pr 22 14

 

wind 22 01

Garden var - naturligvis - også forbi, da lederen, Margit Wind, og Peter Wind for nogle uger siden fejrede guldbryllup. (Foto: migogvejen©)

 

dagens nyheder i din mailbox

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, får du dagens nyheder sendt til din mailbox.

nyhedsbrev luft

-->